SPORTSUPPORT

in de regio

SportSupport is actief in de hele regio Kennemerland. Voor sommige projecten of activiteiten kijken we graag over gemeentegrenzen heen en delen onze buurtsportcoaches kennis en bundelen we krachten.

Scrol snel verder om te ontdekken wat wij in 2023 samen realiseerden.

Aangepast Sporten

Voor advies en ondersteuning op het gebied van aangepast sporten staat in
Zuid-Kennemerland onze regiocoördinator aangepast sporten klaar.  

Facts Haarlem

20

Potentiële sporters
advies gegeven

 

621

Deelnemers aan
activiteiten 

Haarlem

De VakantieKaravaan Plus

Op 25 oktober organiseerden we samen met Stichting De Baan en Hart Haarlem de VakantieKaravaan Plus. Een activiteit voor kinderen van 6 tot en met 18 jaar met een vorm van autisme, verstandelijke of lichamelijke beperking. Onder begeleiding konden de kinderen veilig spelen en verschillende activiteiten uitproberen: springkussen, stormbaan, boogschieten, djembé-workshops, creatief met Mooizooi en lasergamen.

Het leverde veel blije koppies en vrolijkheid op. En daar worden wij weer blij van. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kinderen met een beperking helaas vaak het gevoel hebben dat ze worden buitengesloten. Sport kan een oplossing bieden, helemaal wanneer het gezellig met broertjes, zusjes en gelijkgestemden is. In het voorjaar van 2024 organiseren we de volgende editie.

 

Haarlem

Rolstoelsoftbal demo

Tijdens de Haarlemse Honkbalweek hebben we rolstoelsoftbal gepromoot met een demo. Zo leerden de aanwezigen over mogelijkheden binnen de honk- en softbalwereld voor mensen met een lichamelijke beperking. Er kwamen veel positieve reacties op. Zo vertelde een vrouw dat ze vroeger zelf veel softbal speelde maar vanwege versleten knieën dat niet meer kon. Ze ervaarde hetzelfde spelletje vanuit de rolstoel als erg leuk dus ze overweegt nu om lid te worden. Onze ondersteuning bestond uit het helpen met organiseren en het werven van deelnemers.

Haarlem

Facts Speciaal Onderwijs Schoolvoetbaltoernooi

  • Datum: 29 juni 2022
  • Maar liefst 7 teams van 4 scholen streden tegen elkaar.
  • Deelnemers scoorden ook punten op fair play.
  • Iedereen was een winnaar! Maar SBO Focus en van Voorthuijsen (Fair play) het meest.

Haarlem 

Clinic Handbiken van Geert Schipper

Het aanschaffen van een ‘handbike’ of een ‘aangepaste fiets’ kost een hoop geld. Daarom organiseerden wij op 17 juni samen met revalidatiecentrum Heliomare en handbike leverancier RDMobility kennismakingsdag om fietsmateriaal uit te proberen. Op de wielerbaan van HSV De Kampioen kwamen 18 potentiële handbikers een kijkje nemen. Uiteindelijk gaven 11 deelnemers aan structureel te willen handbiken. 

Lees hier het persoonlijke verslag van één van de deelnemers

Heemstede

25 mei 2022

Speciale Sportdag

75

Deelnemers

 

5 

Sporten
(basketbal, voetbal, dans, hockey en tafeltennis) 

Hillegom

Sporthulpmiddelen uitproberen met de Uniek Sporten Uitleen

Vanaf mei 2022 kunnen inwoners van Hillegom met een fysieke beperking sporthulpmiddelen kunnen uitproberen met de Uniek Sporten Uitleen. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool, kun een sporter uit het brede aanbod uiteindelijk de sport kiezen die het beste past. Uniek Sporten Uitleen is bedoeld voor (jong)volwassenen die om te kunnen sporten zijn aangewezen op een rolstoel, handbike of loophulpmiddel.

Lees meer over de uitleen op de website van Uniek Sporten

 

De Nationale Diabetes Challenge

De succesformule van de lokale Diabetes Challenge

Elk jaar in mei start de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Het landelijke initiatief van de Bas van de Goor Foundation, dat mensen uitnodigt om samen te gaan wandelen en op die manier aan hun leefstijl en gezondheid te werken. Overal in het land lopen deelnemersgroepen twintig weken lang één keer per week langs mooie routes in de eigen omgeving. Begeleid door enthousiaste sport-, zorg- en welzijnsprofessionals en vrijwilligers. SportSupport Kennemerland is kartrekker van de Diabetes Challenges in de gemeenten Haarlem, Velsen, Lisse en Hillegom.

“In maar liefst vier verschillende regio’s coördineren of organiseren we een NDC”, zegt Cora Zijlstra, van SportSupport. “Steeds in een andere constructie, maar het is altijd de samenwerking met partners die het zo succesvol maakt. Onze kracht is om al die partijen bij elkaar te brengen, te verbinden.”

Lees meer op onze website

Koningsspelen 2022  

5

Gemeenten

 

4500

Kinderen in beweging

Lang leve de Koningsspelen!

Op vrijdag 22 april vonden voor de basisscholen van Zuid-Kennemerland de Koningsspelen plaats. Nadat deze de afgelopen twee jaar in alternatieve vorm plaatsvonden, was het dit jaar weer als vanouds. Met als thema ‘FitTop10’ was het de tiende editie van de Koningsspelen in Nederland. SportSupport Kennemerland organiseerde het evenement dit jaar op maar liefst vijf locaties, en met succes. In zowel Bloemendaal, Haarlem, Hillegom, Velsen en Lisse kwamen de basisschoolkinderen van omliggende scholen bij elkaar om de Koningsspelen te vieren.

Lees hier het hele verslag